Šādi gatavotus kartupeļus ēdu pirmo reizi dzīvē; Restorāna recepte, kā no tiem pagatavot izcilu ēdienu

Foto – ekrānuzņēmums

Kartupeļu cienītājus var sadalīt divās grupās – vieni dod priekšroku vienkāršiem ēdieniem, kur nepārprotami izjūtama kartupeļu dabīgā garša, bet citi labprāt eksperimentē ar sarežģītākām receptēm, piemēram, izcilu kartupeļu sacepumu.

Šajā receptē ieguldītais darbs noteikti atmaksāsies, jo rezultāts būs patiesi lielisks. Izmēģiniet šo kartupeļu sacepumu ar maigo krējuma mērci un gardo, kraukšķīgo siera garoziņu. Tā būs vienkārši brīnišķīgs pārsteigums uz jūsu galda! Un jums pat pašam būs grūti noticēt, ka šajā sacepumā ir kartupeļi.

Lasi arī: Gards ābolu pīrāgs, kas ir vieglāk pagatavojams nekā Šarlote; Mīklas iejaukšana aizņem vien 6 minūtes + cepšanas laiks

Saldais krējums piešķir ēdienam izteiktu krēmīgumu un bagātību, kas lieliski papildina kartupeļu maigo, dabīgo garšu. Tas arī padara ēdienu sulīgu un mutē kūstošu. Cepti kartupeļi krāsnī iegūst ideālu tekstūru – mīksti un maigi iekšpusē, bet nedaudz kraukšķīgi ārpusē, īpaši, ja ēdiens ir pārklāts ar kraukšķīgu siera garoziņu.

 

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

 

Pagatavošanas metode:

Pagatavošanas metode:

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Cepšanas trauks jāietauko ar sviestu.

 

”Whatsapp” pārstāvji atklāj ļoti patīkamu atjauninājumu visiem tā lietotājiem

2. Jānomazgā kartupelīši un jāsagriež ripiņās.

3. Bļodā sajauc pienu, sviestu, saldo krējumu, miltus, sasmalcinātus ķiplokus, sāli un piparus. Visu šo masu kārtīgi jāsaputo, lai veidojas viendabīga konsistence.

4. Kartupeļu ripiņas liek iepriekš ietaukotā traukā un pārlej pāri krējuma mērcīti.

 

Leave a Comment